Clicky


Alstom en Siemens werken aan treinfusie

Alstom en Siemens werken aan treinfusie
22-09-2017 19:22 | Overnames en Fusies | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - Het Franse industrieconcern Alstom is in gesprek met branchegenoot Siemens over een samenvoeging met de treindivisie van de Duitsers. Dat bevestigden beide bedrijven na berichtgeving hierover in Franse media.

Siemens en Alstom benadrukken dat er nog geen akkoord is en dat de gesprekken nog lopen. De Franse krant Le Monde meldde eerder dat een akkoord mogelijk al begin volgende week aangekondigd zou worden.

De treinentak van Siemens is vooral bekend als fabrikant van de hogesnelheidstrein ICE, maar maakt ook stadstrams zoals de Combino in Amsterdam en diverse spoorapparatuur. Alstom is de maker van de TGV in Frankrijk. Tot 2014 had Alstom ook een energietak, maar die werd in dat jaar verkocht aan het Amerikaanse General Electric (GE).

De treinenbranche staat onder grote druk. Met name de concurrentie uit China is moordend, waardoor al werd uitgekeken naar consolidatie in de markt.

Siemens is al geruime tijd in gesprek met de Canadese treinenbouwer Bombardier over samenvoeging van treinactiviteiten in een of meer joint ventures. Siemens liet deze week nog weten dat die gesprekken nog gaande zijn. Investeerders in Bombardier lijken echter niet overtuigd van een goede afloop van die onderhandelingen, want het aandeel ging omlaag op de beurs in Toronto.