Clicky


Komende weken wegwerkzaamheden op Antwerpse Ring (R1)

Komende weken wegwerkzaamheden op Antwerpse Ring (R1)
21-09-2017 16:11 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - Vanaf maandag 25 september vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende 30 nachten de voegvullingen van de Antwerpse ring (R1) in de richting van Gent. De werkzaamheden worden 's nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. De werkzaamheden starten ter hoogte van de oprit Deurne (nr. 2) en schuiven in verschillende zones op richting de uitrit Het Zuid (nr. 5a). Tijdens de werkzaamheden ’s nachts beschikt het verkeer richting Gent altijd minstens over één rijstrook. Overdag is er geen hinder. Bijkomend wordt in het weekend van 29 september tot 1 oktober aan de verkeerswisselaar richting E19 gewerkt.

Vernieuwing langsvoegen

De rijstroken van de Antwerpse ring (R1) bestaan uit doorgaand gewapend beton. Tussen de verschillende stroken van elke rijstrook zit een langsvoeg die het krimpen en uitzetten van het beton opvangt. Deze voegen zijn aan vernieuwing toe. Wegen en Verkeer zal nu de voegvullingen van de langsvoegen vervangen om de waterdichting en de duurzaamheid van het wegdek te blijven garanderen. Dit najaar pakt Wegen en Verkeer de ring richting Gent aan tussen de oprit Deurne (nr. 2) en de uitrit Het Zuid (nr. 5a). Vorig jaar werden de langsvoegen in de richting van Nederland al vernieuwd.

Altijd minstens één rijstrook beschikbaar

Vanaf 25 september zal er zeven dagen op zeven 's nacht gewerkt worden aan de Antwerpse ring (onder voorbehoud van de weersomstandigheden). Om de hinder voor het verkeer te beperken, wordt er enkel ‘s nachts gewerkt tussen 21u en 5u. De aannemer zal elke nacht één of meerdere rijstroken innemen om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Het verkeer blijft altijd beschikken over minstens één rijstrook om de werfzone te kunnen passeren.

Op- en afritten blijven zoveel mogelijk open

Wegen en Verkeer houdt de op- en afritten zoveel mogelijk open en sluit ze enkel af wanneer de werkzaamheden zich ter hoogte van die op-of afrit bevinden. Als een op- en/of afrit afgesloten is, voorziet Wegen en Verkeer steevast een omleiding die met de nodige signalisatie wordt aangeduid. De Lage Emissiezone wordt lokaal tijdelijk aangepast in functie van de omleidingen zodat alle weggebruikers de omleidingsroutes vrij kunnen gebruiken.

De verkeerswisselaars met de E19 en de E313 blijven zo veel als mogelijk open.

De Antwerpse ring richting Gent wordt onderverdeeld in 5 zones die telkens bestaan uit 2 deelzones (A en B). Wegen en Verkeer voert de werkzaamheden niet zone per zone uit, maar zal elke dag kijken in welke zone er kan worden gewerkt in functie van de vordering van de werkzaamheden. Aan één zone wordt gedurende verschillende nachten gewerkt. Gezien de werkzaamheden sterk weersafhankelijk zijn, is het niet mogelijk een vaste timing op de afwerking van iedere zone te plakken. Om weggebruikers een betrouwbare hinderinschatting te kunnen meegeven, zal dagelijks (vanaf 14u) een update verschijnen op deze webpagina en via de kanalen van het Verkeerscentrum. Hierin zal de verkeerssituatie voor de komende nacht of het komende weekend meegegeven worden.

Verbinding R1 naar E19 afgesloten van 29 september tot 1 oktober

Samen met de werkzaamheden aan de Antwerpse ring vernieuwt Wegen en Verkeer van vrijdagavond 29 september tot zondag 1 oktober ook de brugvoegen van de brug die de Ring van Antwerpen (R1) verbindt met de E19 (richting Brussel). Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, wordt de verbinding van vrijdagavond 21u tot zondagochtend 8u afgesloten. Het verkeer moet een omleiding volgen via de uitrit Wilrijk en de Gerard le Grellelaan om via de Singel terug naar de E19 te rijden. De verbinding met de A12 blijft altijd open voor het verkeer. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions