Transport Online - Olietanker 'Seatrout' Westerschelde losgetrokken

Olietanker 'Seatrout' Westerschelde losgetrokken

Olietanker 'Seatrout' Westerschelde losgetrokken
20-09-2017 18:26 | Algemeen | auteur ANP

BATH - De op de Westerschelde vastgelopen Duitse olietanker is woensdagmiddag losgetrokken. Dat heeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat laten weten. Het schip wordt door vier sleepboten naar de haven van Vlissingen vervoerd voor nader onderzoek.

De 188 meter lange olietanker met de naam Seatrout was vastgelopen na een aanvaring met een ander schip. De tanker is leeg en vormde daarom volgens de veiligheidsregio Zeeland geen acuut gevaar.

Een eerste poging door diverse sleepboten om het schip los te krijgen slaagde niet, omdat het water te laag stond. Vanaf 15.15 uur, toen de waterstand hoog genoeg was, werd een nieuwe poging ondernomen. Die was dus succesvol.

Het andere schip, volgens de woordvoerster van Rijkswaterstaat een zogeheten bulkcarrier, was ook leeg. Het is op eigen kracht naar de haven van Antwerpen gevaren, waar de schade wordt opgenomen. De toedracht van de aanvaring wordt onderzocht door de inspectiedienst ILT, laat de woordvoerder weten.

Het schip liep vast bij het Nauw van Bath, een relatief smalle vaargeul op de plaats waar de Westerschelde in de rivier de Schelde overgaat. Vorige maand nog liep er een containerschip vast door een defect roer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions