Clicky


Tom Dumoulin pakt wereldtitel tijdrijden

Tom Dumoulin pakt wereldtitel tijdrijden
20-09-2017 17:52 | Sport | auteur ANP

BERGEN - Tom Dumoulin heeft bij de WK wielrennen met grote overtuiging de titel veroverd op de individuele tijdrit. Het was een lastig parcours over 31 kilometer met aankomst op de Mount Fløyen, een klim van 3400 meter lengte en een gemiddelde stijging van 9,1 procent.

Dumoulin, die niet van fiets wisselde kort voor de slotklim, was oppermachtig. Het verschil met de nummer twee, de Sloveen Primoz Roglic van LottoNL-Jumbo, bedroeg ruim 57 seconden. Het brons was voor de Brit Chris Froome. De winnaar van de Tour en de Vuelta gaf 1 minuut en 21 seconden toe. Wilco Kelderman eindigde als zevende, titelverdediger Tony Martin uit Duitsland werd negende. Dinsdag was bij de vrouwen het goud en zilver al voor Nederland met Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen.

Dumoulin is de eerste Nederlandse wielrenner die bij de mannen wereldkampioen tijdrijden wordt. De titelstrijd wordt gehouden sinds 1994. Eerder veroverden Stef Clement (2007) en Dumoulin zelf (2014) een bronzen medaille.

Dumoulin moest in 2014 de Brit Bradley Wiggins en Martin nog voor zich dulden. Op de Olympische Spelen van Rio, zijn hoofddoel vorig jaar, redde de Limburger het niet tegen de Zwitser Fabian Cancellara. Dumoulin kende toen tegenslag in de voorbereiding. Bij een val in de Tour de France, waar hij twee ritten won, waaronder een lange tijdrit, had hij het spaakbeen in zijn linkerpols gebroken en was pas net op tijd hersteld.

Dumoulin won eerder dit jaar de Ronde van Italië, waarin hij ook weer de beste was in een bergrit en een individuele tijdrit. Daarna pakte hij nog de nationale titel tijdrijden en was hij eindwinnaar van de Binckbank Tour.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions