Clicky

 
Transport Online - Land Rover Discovery sleept 110 ton zware Roadtrain dwars door Australische Outback [+foto's&video]

Land Rover Discovery sleept 110 ton zware Roadtrain dwars door Australische Outback

Land Rover Discovery sleept 110 ton zware Roadtrain dwars door Australische Outback [+foto's&video]
20-09-2017 12:06 | Transport | auteur Redactie [FE]

DE WESTEREEN - Een nieuw type auto lanceer je tegenwoordig niet 'gewoon' in de showroom. Nee, je haalt alles uit de kast! Zo ook Land Rover die haar vernieuwde Land Rover Discovery lanceerde.

De Land Rover Discovery toonde zijn spierballen door een 110 ton zware en 100 meter lange Roadtrain te verslepen over een traject van maar liefst zestien kilometer. Het beeld van een 'dikke' vrachtwagen met zeven trailers die wordt voortgesleept door een SUV lijkt vergezocht, maar is precies wat gebeurde op de Lasseter Highway in Noord-Australië.

Land Rover verrichtte dit sterke staaltje trekkracht om de voor 2018 vernieuwde Land Rover Discovery te introduceren. De Discovery Td6 mag officieel een maximaal 3.500 kilogram zware aanhanger trekken, maar wist met zijn 190 kW (258 pk) sterke drieliter dieselmotor en vierwielaandrijving een 110 ton zware Roadtrain over zestien kilometer te verslepen.

In de Australische Outback zijn Roadtrains met vier trailers toegestaan op de weg. Meestal vervoeren ze brandstof, erts of vee tussen afgelegen gemeenschappen. De Australische wet beperkt de lengte van een Roadtrain tot 53,5 meter. Daarom moest Land Rover vergunning aanvragen om de 110 meter lange Roadtrain – zeven trailers en een truck van 12 ton die nodig was om de hydraulische remmen van de opleggers te laten functioneren – te mogen verslepen.

John Bilato, Managing Director van transportonderneming G&S Transport, bestuurde de Discovery voor de uitdagende klus.

De extreem zware klus – de derde in een serie indrukwekkende trekdemonstraties van de Discovery door de jaren heen – werd geklaard door een nieuwe Land Rover Discovery Td6. Bij de introductie in 1989 werd de oorspronkelijke Discovery ingezet om een trein te slepen en vorig jaar trok de compacte premium Discovery Sport drie treinwagons over een brug over de Rijn.

De Discovery is standaard voorzien van een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving. Hij trok de Roadtrain met een standaard fabriekstrekhaak. Met zijn 600 Nm koppel is de Land Rover Discovery Td6 prima geschikt voor het trekken van een zware last. De 190 kW (258 pk) sterke drieliter turbodieselmotor is voorzien van uitlaatgasrecirculatie op lage druk en een tweetraps oliepomp voor optimale respons, verfijning en efficiency. Daardoor laat de dieselmotor een CO2-emissie van slechts 189 g/km noteren, en een brandstofverbruik van 7,2 l/100 km.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions