Transport Online - Olietanker de 'Seatrout' vastgelopen op Westerschelde [+foto's&video]

 


Olietanker de 'Seatrout' vastgelopen op Westerschelde

Olietanker de 'Seatrout' vastgelopen op Westerschelde [+foto's&video]
20-09-2017 09:33 | Algemeen | auteur ANP

BATH - [update 11:10 uur] Op de Westerschelde is een Duitse olietanker vastgelopen na een aanvaring met een ander schip. De tanker is leeg en vormt daarom volgens de veiligheidsregio Zeeland geen acuut gevaar. Meerdere sleepboten zijn naar het Nauw van Bath gevaren om de 188 meter lange tanker met de naam Seatrout vlot te trekken.

Een eerste poging daartoe is niet geslaagd. "Het water was al te laag om hem los te trekken'', vertelde een woordvoerster van Rijkswaterstaat. Vanaf 15.15 uur, als de waterstand weer hoog genoeg is, wordt een nieuwe poging ondernomen. In de tussentijd ligt het schip schuin te wachten. Vanaf de dijk bij Bath kijken geïnteresseerden naar het vastgelopen vaartuig.

Het andere schip, volgens de woordvoerster van Rijkswaterstaat een zogeheten bulkcarrier, is ook leeg. Het is op eigen kracht naar de haven van Antwerpen gevaren, waar de schade wordt opgenomen.

Het Nauw van Bath is een relatief smalle vaargeul op de plaats waar de Westerschelde in de rivier de Schelde overgaat. Vorige maand nog liep er een containerschip vast.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,584
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden