Transport Online - Cyberaanval bij TNT doet FedEx pijn

Cyberaanval bij TNT doet FedEx pijn

Cyberaanval bij TNT doet FedEx pijn
19-09-2017 22:58 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

MEMPHIS - De cyberaanval bij het Nederlandse dochterbedrijf TNT heeft de Amerikaanse pakketbezorger FedEx afgelopen kwartaal een flink deel van de winst gekost. Ook de orkaan Harvey betekende een tegenvaller voor het bezorgbedrijf, al woog die heel wat minder zwaar.

TNT werd eind juni getroffen door een cyberaanval met zogenoemde ransomware. Dat is een virus dat computersystemen gijzelt zodat de makers losgeld kunnen eisen. Hoewel de belangrijkste systemen inmiddels allemaal zijn hersteld, draait het bedrijf nog altijd niet op volle toeren.

FedEx behaalde afgelopen kwartaal een omzet van 15,3 miljard dollar (12,8 miljard euro). Dat is 4 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst daarentegen ging met een zesde omlaag naar 596 miljoen dollar. Het bedrijf wijt die daling grotendeels aan de malaise bij TNT.

Het Amerikaanse moederbedrijf waarschuwde eerder al dat de hack grote en mogelijk zelfs blijvende gevolgen kan hebben voor TNT. Mogelijk kunnen niet alle besmette systemen hersteld worden en cruciale data is wellicht voorgoed verloren gegaan.

FedEx werkt er naar eigen zeggen hard aan de nadelige gevolgen van de cyberaanval binnen de perken te houden. Desondanks ziet het bedrijf zich gedwongen de winstverwachting voor het gehele boekjaar, waarvan het eerste kwartaal net achter de rug is, te verlagen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,913
Diesel1,559

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen