Trump dreigt met vernietiging Noord-Korea

Trump dreigt met vernietiging Noord-Korea
19-09-2017 18:51 | Buitenland | auteur ANP/RTR

NEW YORK - President Donald Trump heeft dinsdag gewaarschuwd dat de VS genoodzaakt kunnen zijn Noord-Korea "compleet te vernietigen'' als dat land niet inbindt. Trump omschreef de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un als een "raketman'' op een "zelfmoordmissie''.

De krachtige waarschuwing van Trump leidde tot rumoer in de zaal van de Algemene Vergadering van de VN. De Amerikaanse president riep in zijn toespraak op het regime in Pyongyang te isoleren tot het zijn "vijandige'' gedrag staakt.

Noord-Korea zorgt internationaal geregeld voor ophef door nucleaire en rakettesten uit te voeren. Het regime in Pyongyang negeert daarbij resoluties van de VN-Veiligheidsraad. Dat invloedrijke orgaan legde Noord-Korea herhaaldelijk sancties op.

Trump haalde in zijn toespraak ook uit naar het onder zijn voorganger Obama gesloten akkoord over het nucleaire programma van Iran. De president omschreef Iran als een "economisch uitgeputte schurkenstaat'' die geweld exporteert en noemde de atoomovereenkomst uit 2015 "gênant'' voor de VS.

Hij zinspeelde erop dat Washington mogelijk af wil van het akkoord. "Ik denk niet dat jullie hier het laatste over gehoord hebben'', aldus Trump, die de overeenkomst met Teheran eerder al "een van de slechtste deals ooit'' noemde.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden