Clicky


Sijtwendetunnel tien nachten afgesloten

Sijtwendetunnel tien nachten afgesloten
19-09-2017 10:08 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De Sijtwendetunnel (N14) is de komende weken ‘s nachts dicht vanwege de onderhoudswerkzaamheden. Rijkswaterstaat verving eerder deze maand een groot aantal installaties in de tunnel.

Het demonteren van de oude bekabeling gaat moeizaam en de weersomstandigheden van afgelopen weken zorgen voor vertraging. Rijkswaterstaat maakt gebruik van de reserve nachten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Nachtafsluitingen

De tunnel is afgesloten vanuit de A4 richting Wassenaar in de nachten van:

  • Maandag 18 september tot en met vrijdag 22 september 
  • Donderdag 28 september 

De tunnel is afgesloten vanuit Wassenaar richting de A4 in de nachten van:

  • Woensdag 20 september 
  • Maandag 25 september tot en met donderdag 28 september 

De nachtafsluitingen zijn van 22.00 uur tot 05.00 uur. De tunnel is afgesloten tussen de verbinding met de A4 en de Bezuidenhoutseweg. De kruispunten blijven wel open. De Sijtwendetunnel is overdag en tijdens de spits bereikbaar.

Werkzaamheden

De tunnels in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden om de levensduur van de tunnel te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen. Afgelopen weken installeerde Rijkswaterstaat onder meer nieuwe camera’s en werd het omroepsysteem vervangen, dat bij incidenten gebruikt wordt. Het weghalen van de oude installaties en vooral de bekabeling vergt meer tijd. Daarnaast spelen ook de slechte weersomstandigheden een rol bij de uitloop van de werkzaamheden. In een eerder verschenen nieuwsbericht geeft de Technisch manager antwoord op de belangrijkste vragen rond deze omvangrijke klus. Ook werden nieuwe verkeersborden langs de N14 geplaatst door Rijkswaterstaat.

Omleidingen

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten. Ter plaatse geven gele borden de omleidingsroute aan.