Ook FNV-leden wijzen cao-bod KLM af

Ook FNV-leden wijzen cao-bod KLM af
18-09-2017 11:34 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - De leden van vakbond FNV Cabine hebben het eindbod voor een nieuwe cao dat KLM onlangs op tafel legde, van de hand gewezen. Bij een ledenraadpleging stemden ruim vier op de vijf bij FNV aangesloten stewards en stewardessen tegen het voorstel.

Collega-bond VNC liet eerder al weten geen brood te zien in het voorstel van KLM. Het bedrijf biedt loonsverhoging en een verbeterde winstdelingsregeling. Maar daar staat tegenover dat het structureel in wil grijpen in de bezetting in de cabine op vluchten naar verre bestemmingen. Dat is veel KLM'ers een brug te ver, omdat het tot meer werkdruk en een slechtere dienstverlening aan passagiers zou leiden.

FNV heeft KLM ingelicht over de uitslag van de ledenraadpleging en beraadt zich op hoe het nu verder moet. VNC voerde vorige week vrijdag al actie door op te roepen tot werkonderbrekingen van een uur voorafgaand aan elke vlucht. De gevolgen daarvan bleven evenwel beperkt.

KLM laat weten het jammer te vinden dat nu beide cabinevakbonden haar eindvoorstel hebben verworpen. "Het signaal is helder. Dit betekent dat KLM het eindvoorstel van tafel haalt om de weg vrij te maken voor oplossingen'', aldus het bedrijf in een verklaring. Het zegt verder open te staan voor suggesties van de bonden om snel tot een nieuwe cao te komen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,457

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden