Transport Online - PostNL opent in Nieuwegein grootste pakkettensorteercentrum

PostNL opent in Nieuwegein grootste pakkettensorteercentrum

PostNL opent in Nieuwegein grootste pakkettensorteercentrum
18-09-2017 11:11 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - Op 18 september neemt PostNL zijn negentiende pakkettensorteer- en distributiecentrum in Nederland in gebruik. Het pand in Nieuwegein van 9.400 m2 is het grootste pakkettensorteercentrum van PostNL tot nu toe en omvat ook een cargo- en pharma & care-hub. In deze geconditioneerde hallen vinden de overslag en distributie van goederenvervoer en medicijnen plaats. Het pand heeft het BREAAM­certificaat Excellent doordat onder meer is geïnvesteerd in de meest duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen en warmteterugwininstallaties.

Elk jaar worden er in Nederland meer pakketten verstuurd. Zo bezorgde PostNL vorig jaar 177 miljoen pakketten, 13 procent meer dan het voorgaande jaar. De centrale ligging van het pakkettensorteer- en distributiecentrum in Nieuwegein draagt bij aan de landelijke dekking om zeven dagen per week overal in Nederland pakketten te kunnen bezorgen. Omdat consumenten ook steeds meer grote goederen zoals tuinmeubelen online bestellen, heeft dit sorteercentrum extra faciliteiten voor grote pakketten die niet door de sorteermachine kunnen.

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek van PostNL: "Om in te spelen op de groei van e-commerce, investeren wij in onze pakketten- en logistiekinfrastructuur. Vanuit Nieuwegein bezorgen we aan consumenten in de regio en bedrijven, groothandels, ziekenhuizen en apotheken in heel Nederland. We bedienen daarmee een groot deel van online markt."

Wethouder Johan Gadella, Economische Zaken van Nieuwegein: "De komst van PostNL naar bedrijvenpark Het Klooster betekent werkgelegenheid voor 450 mensen in onze regio. Het Klooster biedt ondernemers uitstekende bereikbaarheid in het midden van het land en volop groeimogelijkheden. De investering in dit duurzame pand past in onze ambitie voor het bedrijvenpark."

Pharma & Cargo PostNL heeft een speciaal Pharma & Care-netwerk voor geconditioneerd vervoer. Deze nieuwe locatie in Nieuwegein bevat een pharma & care-hub waar temperatuurgecontroleerde overslag en distributie plaatsvindt van medicijnen, naar groothandels, ziekenhuizen, apotheken en verzorgingshuizen. PostNL werkt volgens de GDP-norm (Good Distribution Practices)en voldoet daarmee aan de hoge eisen die worden gesteld aan het transport van medicijnen, medische hulpmiddelen en - apparatuur. In Nieuwegein zijn er faciliteiten voor temperaturen tussen de 15 en 25 graden en tussen de 2 en 8 graden Celsius. Het groottransport van stukgoederen, pallets en rolcontainers gebeurt vanuit het cargo gedeelte in het pand.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions