Clicky


Aangifte zaakwaarnemer Ajacied na belaging

Aangifte zaakwaarnemer Ajacied na belaging
17-09-2017 23:13 | Binnenland | auteur ANP

HELMOND - Zaakwaarnemer Stefano van Delden van Jong Ajax-speler Mees de Wit heeft zondagavond aangifte gedaan van openlijke geweldpleging, racisme en vernieling. Van Delden werd vrijdagavond, in het bijzijn van de vader en broer van de voetballer en een journalist, na afloop van de uitwedstrijd van Jong Ajax tegen Helmond Sport belaagd. Volgens Van Delden was racisme in het spel.

Na afloop van de wedstrijd, toen Van Delden terugliep naar zijn auto, werd hij naar eigen zeggen aangesproken met de vraag waar hij vandaan komt. Van Delden liep door. "Maar de volgende stond al voor me. Acht mensen verzamelden zich om me heen’’, zegt de zaakwaarnemer. Van Delden overwoog het gevecht aan te gaan. "Maar ik ben daar uit naam van mijn cliënt en samen met zijn ernstig zieke vader.’’

De vader van De Wit en diens broer liepen op het betreffende moment een stukje voor Van Delden, die samen met de journalist was. De zaakwaarnemer besloot weg te rennen. "Ze kwamen achter me aan. Ik ben naar mijn auto gerend, ingestapt en weggereden.’’Later reed hij terug en kon hij de journalist, die volgens Van Delden klappen had gekregen en in de bosjes was beland, oppikken. De broer van de Wit wilde niet instappen, omdat hij wilde zoeken naar zijn vader.

Omdat zijn auto vervolgens werd belaagd, ging Van Delden er weer vandoor. Vervolgens belde hij 112. Samen met de politie heeft hij de broer en vader van zijn cliënt vervolgens op kunnen halen. ,,Helaas waren de daders toen al weg.’’ De vader heeft volgens Van Delden een schop tegen zijn hoofd en klappen gekregen, de broer van de speler van Jong Ajax wist echter van zich af te slaan.

Van Delden is ervan overtuigd dat sprake was van racisme. ,,Het ging duidelijk om mijn huidskleur. Als het gewoon supportersgeweld was geweest, hadden ze het niet vooral op mij gemunt.’’ Zaterdag werd Van Delden gebeld door de directeur van Helmond Sport, die excuses heeft aangeboden en heeft aangegeven op zoek te gaan naar de daders. Als ze worden opgespoord, zullen ze een stadionverbod krijgen, zo zou de zaakwaarnemer zijn beloofd.