Transport Online - 32 arrestaties bij demonstraties Enschede

32 arrestaties bij demonstraties Enschede

32 arrestaties bij demonstraties Enschede
17-09-2017 19:48 | Binnenland | auteur ANP

ENSCHEDE - Rondom de demonstraties in Enschede van extreemrechts en antifascisten zijn zondag 32 mensen aangehouden. Op een na worden alle arrestanten in de loop van de avond vrijgelaten. De verdachte die blijft vastzitten was een spreker op een van de demonstraties, die zich schuldig zou hebben gemaakt aan belediging van groepen mensen en discriminatie.

De spreker blijft vastzitten omdat meer onderzoek nodig is, zegt een politiewoordvoerder. De andere arrestanten maakten zich schuldig aan minder zware overtredingen. Zij werden aangehouden voor het dragen van gezichtsbedekkende kleding, verboden wapenbezit, verstoring van de openbare orde, opruiing of het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs.

De gemeente Enschede en de politie stellen dat de demonstraties zonder al te grote incidenten zijn verlopen. Op een aantal momenten voorkwam de politie volgens de gemeente een treffen tussen verschillende groepen.

Meer arrestaties worden overigens niet uitgesloten. Tijdens de demonstraties zijn beeldopnamen gemaakt. Er wordt onder meer nog onderzoek verricht naar uitingen die zijn gedaan tijdens het optreden van de Duitse band Kategorie C. Die trad op bij de demonstratie van de extreemrechtse samenwerkingsorganisatie Fortress Europe, waar ook Pegida Nederland onder valt.

De bijeenkomst van Fortress Europe vond plaats op het grasveld langs Boulevard 1945. Er stonden sprekers uit onder meer Finland, Duitsland, Oostenrijk en Engeland op het programma. De aangehouden spreker deed vermoedelijk zijn verhaal op deze demonstratie. De politiewoordvoerder geeft aan dat slechts een van de partijen sprekers had, maar wil niet bevestigen dat de opgepakte spreker inderdaad bij Fortress Europe hoorde.

De antifascisten van No-Hogesa en AFA Fryslân hielden tegendemonstraties. Zij hadden zich verzameld op de aangewezen plek in het Volkspark.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions