Clicky


 


Silvio Berlusconi terug op politieke toneel

Silvio Berlusconi terug op politieke toneel
17-09-2017 19:31 | Buitenland | auteur ANP

ROME - Silvio Berlusconi heeft om te laten zien dat hij terug is op het politieke toneel zijn ideeën voor de verkiezingen van volgend jaar ontvouwd. De voormalig Italiaanse premier (81) presenteerde zich tijdens een bijeenkomst van Forza Italia zondag als een gematigde pro-Europeaan. Hij zei de partij naar succes te willen leiden bij de stembusgang, vermoedelijk in maart 2018, en beloofde flinke belastingverlagingen als centrum-rechts aan de macht komt.

"We voorspellen een grote overwinning voor centrum-rechts'', zei Berlusconi, die in 2011 door tal van schandalen en rechtszaken uit de schijnwerpers verdween. In tegenstelling tot zijn bondgenoten toonde de bejaarde miljardair, die er fit uitzag, zich geen Euroscepticus. Hij wil niet minder maar meer Europa en pleitte voor een gemeenschappelijk defensie-, buitenland-, industrieel - en fiscaal beleid. "Ik denk niet dat we de euro kunnen verlaten''.

Berlusconi, die vorig jaar een nieuwe hartklep kreeg, kan geen regeringsfunctie meer vervullen omdat hij in 2013 is veroordeeld wegens belastingfraude. Hij hoopt dat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, dat zich in november over de zaak buigt, dat verbod opheft.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats