Transport Online - Smokkelvrachtwagen op Duitse A12 onderschept

Smokkelvrachtwagen op Duitse A12 onderschept

Smokkelvrachtwagen op Duitse A12 onderschept
16-09-2017 14:05 | Buitenland | auteur ANP/DPA

FRANKFURT AN DER ODER - De Duitse politie heeft een vrachtwagen met 51 mensen in het laadruim onderschept op de snelweg A12 vlakbij de grens met Polen. Onder de inzittenden bevonden zich zeventien kinderen, liet een woordvoerder van de federale politie zaterdag weten.

Volgens de woordvoerder zaten en stonden de mensen in het laadruim. Het zou om meerdere families gaan die naar eigen zeggen uit Irak afkomstig zijn. Paspoorten of identiteitskaarten hadden zij niet bij zich. Het zijn twintig mannen, veertien vrouwen, tien jongens en zeven meisjes.

De politie dwong de 46-jarige chauffeur zijn vrachtwagen te stoppen rond 02.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag op de snelweg tussen Müllrose en Berlijn. De Turkse chauffeur zit voorlopig vast op verdenking van mensensmokkel. Volgens een woordvoerder worden de inzittenden opgevangen in een tent van de politie in Frankfurt an der Oder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Hoe lang de vrachtwagen al onderweg was, is nog onduidelijk. Vanwege de nabijheid van de Poolse grens is het duidelijk dat de wagen van Polen naar Duitsland kwam, zei de woordvoerder.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions