Transport Online - Britse politie pakt verdachte aanslag metro

Britse politie pakt verdachte aanslag metro

Britse politie pakt verdachte aanslag metro
16-09-2017 13:55 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Een dag na de aanslag op een metro in Londen heeft de Britse politie een verdachte gearresteerd. De achttienjarige man werd zaterdagochtend aangehouden in het havengebied van de stad Dover, meldde de politie.

"We hebben vanmorgen een belangrijke aanhouding verricht in ons onderzoek'', zei Neil Basu, nationaal coördinator van de afdeling antiterrorisme, in een verklaring. "Hoewel we tevreden zijn met de gemaakte vorderingen, gaat het onderzoek door en blijft het dreigingsniveau kritiek.''

De 'doe-het-zelfbom' in een plastic tasje ontplofte vrijdag in een volle metro bij het metrostation Parsons Green. Door de aanslag raakten 29 mensen gewond. Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) eiste de aanslag op. Het metrostation is in de vroege zaterdagmorgen weer in gebruik genomen.

Volgens de BBC zou de bom van eenzelfde constructie zijn geweest als die bij de aanslag in Manchester. Bij die aanslag in mei werden 22 mensen gedood.

De politie-inzet is dit weekeinde in heel Groot-Brittannië sterk verhoogd. Ook zijn militairen ingezet om instellingen en burgers te beschermen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions