Transport Online - Britse terreurdreiging naar hoogste niveau

Britse terreurdreiging naar hoogste niveau

Britse terreurdreiging naar hoogste niveau
15-09-2017 22:55 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - De Britse premier Theresa May heeft het dreigingsniveau van aanslagen in het land bijgesteld van 'ernstig' naar 'kritiek'. Dat is het hoogste niveau, wat betekent dat er op korte termijn een terreurdaad wordt verwacht. May nam dat besluit vrijdagavond na de aanslag in de Londense ondergrondse eerder op de dag. De aanslag is opgeëist door Islamitische Staat. Het is de vijfde terreurdaad in Groot-Brittannië in zes maanden.

May zei op tv dat er de komende dagen gewapende politieagenten en militairen te zien zullen zijn in de straten. "Gedurende deze periode nemen legereenheden de bewakingstaken van de politie over op bepaalde afgeschermde plekken die niet toegankelijk zijn voor publiek''. May vertelde dat er meer zal worden gepatrouilleerd en met name het transportsysteem extra zal worden beveiligd.

De chef van de dienst terreurbestrijding Mark Rowley vertelde dat hij om die militaire versterking had gevraagd "ter geruststelling van de Britse bevolking''. Het onderzoek naar de ontploffing van een geïmproviseerde bom in de metrotrein, waardoor 29 mensen gewond raakten, verloopt volgens hem voorspoedig. Rechercheurs bekijken zo snel mogelijk alle beschikbare beelden van bewakingscamera's en analyseren de resten van het explosief.

Rowley zei dat de klopjacht op mogelijke verdachten volop gaande is. Dat IS de aanslag heeft geclaimd, noemde Rowley een routinegebaar dat nog geen bewijs is voor jihadistische betrokkenheid. Hij waarschuwde voor wilde speculaties die het onderzoek kunnen belemmeren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions