Transport Online - Politie reageerde laat na aanslag met vrachtwagen op kerstmarkt

Politie reageerde laat na aanslag met vrachtwagen op kerstmarkt

Politie reageerde laat na aanslag met vrachtwagen op kerstmarkt
15-09-2017 19:17 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BERLIJN - Na de terreuraanslag op de kerstmarkt in Berlijn eind vorig jaar heeft de politie rijkelijk laat gereageerd. In de uren nadat jihadist Anis Amri met een vrachtwagen was ingereden op bezoekers zijn de veiligheidsdiensten ernstig in gebreke gebleven. Dat blijkt uit het rapport van een evaluatiecommissie, waaruit het nieuwsplatform RBB en de Berliner Morgenpost vrijdag citeren.

De zoekactie die hoort te volgen na een terreurdaad kwam pas na drie uur op gang. Op dat moment hadden de agenten de omgeving van de Breitscheidplatz, waar Amri twaalf mensen doodreed en bijna zeventig verwondde, nog niet afgezocht en werd er ook niet gecontroleerd op de straten en stations die als vluchtweg konden dienen. De dader kon Berlijn ongehinderd verlaten en werd pas enkele dagen later, na ook even in Nederland te zijn geweest, in Noord-Italië doodgeschoten.

"De evaluatiecommissie moest een niets en niemand ontziende analyse maken van de gang van zaken en de zwakke punten noteren'', zei een woordvoerder van de gemeenteraad. "Als er fouten zijn gemaakt, is het goed en belangrijk daarover te praten''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions