Reorganisatie bij Sanoma na verkoop SBS

Reorganisatie bij Sanoma na verkoop SBS
15-09-2017 15:14 | Financieel | auteur ANP

HOOFDDORP - Het Finse mediabedrijf Sanoma schrapt ruim dertig banen op verschillende afdelingen bij zijn Nederlandse tak. De reorganisatie is mede het gevolg van de recente verkoop van de SBS-zenders aan branchegenoot Talpa. Het bedrijf is daardoor kleiner geworden en dat maakt het noodzakelijk de kosten omlaag te brengen.

Sanoma heeft voor de reorganisatie een adviesaanvraag ingediend bij de centrale ondernemingsraad. Een woordvoerder van het moederbedrijf van nieuwssite Nu.nl en tijdschriften als Linda, Libelle en Donald Duck kon desgevraagd niet aangeven waar precies gesneden wordt in het personeelsbestand. Op de mensen die hun baan verliezen is een sociaal plan van toepassing.

Eerder deze week werd al bekend dat topman Peter de Mönnink van Sanoma Nederland als gevolg van de verkoop van SBS definitief overstapt naar Talpa. Wie hem opvolgt is nog niet bekend.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden