Transport Online - Geding tegen Staat om DNA-sporen zaak Everink

Geding tegen Staat om DNA-sporen zaak Everink

Geding tegen Staat om DNA-sporen zaak Everink
15-09-2017 11:39 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De verdachte van de moord op zakenman Koen Everink, Mark de J., probeert via de civiele rechter alsnog DNA-sporen los te krijgen van het Openbaar Ministerie (OM). Zijn advocaat heeft daarvoor een kort geding aangespannen tegen de Staat, dat op 21 september dient.

Het gaat om genetisch materiaal dat is aangetroffen in de auto van De J. en op en bij het lichaam van het slachtoffer. De verdediging wil de DNA-sporen laten onderzoeken, maar de strafrechter veegde dat verzoek eerder deze maand tijdens een regiezitting van tafel.

De J.ontkent dat hij Everink heeft vermoord. De J. zegt dat hij na zijn bezoek aan het slachtoffer, met wie hij bevriend was, in zijn auto werd ontvoerd en dat anderen de zakenman om het leven hebben gebracht. Het DNA-materiaal kan dat scenario ondersteunen, zegt advocaat Bob Kaarls.

De DNA-sporen liggen nog bij forensisch bureau IFS, dat al eerder onderzoek verrichtte, maar het OM wil het materiaal niet vrijgeven. Volgens Kaarls is dat onterecht, omdat de verdediging zelf nader onderzoek moet kunnen doen. De J.'s andere advocaat Pieter Hoogendam doet het kort geding.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions