KLM ziet weinig animo voor werkonderbrekingen

KLM ziet weinig animo voor werkonderbrekingen
15-09-2017 09:07 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTELVEEN - Slechts een beperkt deel van het cabinepersoneel van KLM doet mee aan de werkonderbrekingen waartoe vakbond VNC heeft opgeroepen. Tot nu toe gaat het om slechts enkele tientallen mensen, laat de luchtvaartmaatschappij weten.

Op basis van het lage aantal aanmeldingen tijdens de ochtendpiek, waarin de meeste bemanningsleden zich melden voor hun vlucht, verwacht KLM dat ook de rest van de dag de animo gering zal zijn. Dat betekent dat ook de gevolgen voor passagiers in de vorm van vertragingen waarschijnlijk beperkt blijven.

VNC had het cabinepersoneel opgeroepen voor elke vlucht het werk een uur neer te leggen. De bond is ontevreden over het eindbod voor een nieuwe cao dat KLM onlangs op tafel heeft gelegd. Met name de toekomstige bezetting in de cabine op vluchten naar verre bestemmingen is nog een twistpunt.

KLM besloot vorig jaar, zeer tegen de zin van de bonden, bij vier op de tien lange vluchten een steward of stewardess minder in te zetten om kosten te besparen. De bonden voerden toen ook al actie. Daarop werd afgesproken dat de maatregel zou worden teruggedraaid, mits de bonden mee zouden werken aan alternatieven om de productiviteit te verhogen.

Collega-bond FNV Cabine steunt de oproep van VNC niet. Zij is nog bezig het laatste voorstel van KLM aan de eigen leden voor te leggen. Die hebben nog tot zondag de tijd om zich erover uit te spreken. Mede omdat KLM wel voor het eerst in jaren een structurele loonsverhoging biedt, plus een verbeterde winstdelingsregeling, geeft FNV een neutraal advies.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden