Migranten tussen snijbonen waren opgelicht door mensensmokkelaars

Migranten tussen snijbonen waren opgelicht door mensensmokkelaars [+video]
15-09-2017 09:37 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

DODRECHT - Na eerste onderzoek is gebleken dat de zes vluchtelingen (Irakezen) die woensdag werden aangetroffen in een vrachtwagen, als doel Groot-Brittannië hadden. Door mensensmokkelaars zijn zij bij Duinkerke in Frankrijk opgelicht en in de “verkeerde” vrachtwagen gestopt. 

De vijf minderjarige vluchtelingen zijn naar het uitzetcentrum in Ter Apel gebracht en één meerderjarige is gesommeerd Nederland per direct te verlaten.

De rol van de vrachtwagenchauffeur zal nog nader onderzocht worden door de Afdeling Vreemdelingenpolitie Identificatie en Mensenhandel (AVIM).

Op de video is te zien in wat voor kleine ruimte de vluchtelingen twee dagen hebben doorgebracht en onder welke omstandigheden. Zij zaten met zijn zessen opeengepakt op de kratten met snijbonen.

Na controle van de vrachtwagen en de waar zijn de snijbonen uit de vrachtwagen vernietigd. Deze zullen niet op de markt worden gebracht, aldus de politie.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden