Transport Online - Sandd neemt Van Straaten Post over

Sandd neemt Van Straaten Post over

Sandd neemt Van Straaten Post over
15-09-2017 09:34 | Algemeen | auteur ANP

APELDOORN - Postbedrijf Sandd neemt branchegenoot Van Straaten Post over om zo sterker de concurrentie aan te kunnen gaan met marktleider PostNL. Er werden geen financiële details gemeld over de overname, die nog moet worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

De combinatie bedient zowel consumenten als de zakelijke markt met volledig landelijke dekking en vijfdaagse bezorging. Volgens de partijen vullen de dienstverlening van Sandd en die van Van Straaten Post elkaar goed aan en is er nu een sterk alternatief voor marktleider PostNL.

Er werken meer dan 1100 medewerkers bij Van Straaten Post. Sandd verwacht dat het fusiebedrijf dit jaar een omzet zal draaien van 195 miljoen euro, met ruim 20.000 werknemers. De overname moet in het vierde kwartaal afgerond worden.

Met de overname geeft Sandd invulling aan zijn strategie om een deel van de universele postdienst voor consumenten en zakelijke klanten uit te kunnen voeren, met naar eigen zeggen behoud van kwaliteit en tegen lagere kosten. Binnen het management van Sandd werden in de afgelopen tijd verschillende wijzigingen doorgevoerd om het bedrijf hierop voor te bereiden.

Oprichter en topman Paul van Straaten van het in 2004 opgerichte Van Straaten Post zal de functie van commercieel directeur gaan uitvoeren binnen het nieuwe fusieconcern. Rob Brakenhoff is inmiddels aangesteld als bestuursvoorzitter van het nieuwe postbezorgbedrijf. Voormalig topman Ronald van de Laar van Sandd is nu president-commissaris.

De vakbonden FNV, CNV en BVPP laten weten "stomverbaasd" te zijn over de overname. "Sandd geeft steeds aan dat het geen geld heeft om te voldoen aan de wettelijk verplichte norm van 80 procent personeel met een arbeidsovereenkomst. En nu blijkt er opeens wel geld om een grote overname te doen. In hoeverre houdt die club ons structureel voor het lapje?'', vraagt FNV-bestuurder Ger Deleij zich af.

Volgens hem is Sandd bezig met een race naar de bodem op arbeidsvoorwaarden. "Onzekere contracten en lage vergoedingen, dat is het verdienmodel. De goedkopere postzegel gaat ten koste van de werknemers. De liberalisering van de postmarkt heeft volledig gefaald.''NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,631
Diesel1,261

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions