Oranjes vieren Koningsdag 2018 in Groningen

Oranjes vieren Koningsdag 2018 in Groningen
14-09-2017 16:19 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en andere leden van de koninklijke familie vieren Koningsdag volgend jaar in de stad Groningen. Dat is donderdag bekendgemaakt op een bijeenkomst in het Groningse stadhuis, waarbij ook de Rijksvoorlichtingsdienst aanwezig was.

Burgemeester Peter den Oudsten en commissaris van de Koning in Groningen René Paas noemen het bezoek van de koninklijke familie "fantastisch". Waarom is gekozen voor Groningen is niet bekend.

"In 2004 was het nog Koninginnedag in Groningen. Nu is het Koningsdag", aldus Den Oudsten. "We willen de regio delen met het hele land en laten zien dat we talent hebben!", voegde Paas eraan toe. "Het is als het winnen van een hoofdprijs. Een prachtkans om te laten zien wat we in huis hebben."

Wat er op het programma staat, is nog niet bekend. "We weten nog niet wat we precies gaan doen. Maar we weten wel: Koningsdag 2018 wordt onvergetelijk", zei Paas. Volgens Den Oudsten gaan "Groningen en ommeland" zich gezamenlijk presenteren. Mogelijk krijgt de aardbevingskwestie een plaats in het programma, maar dat is nu nog niet te zeggen, zei Paas.

Koningsdag is op vrijdag 27 april, de verjaardag van Willem-Alexander. Vorig jaar was de viering in Tilburg, toen de koning vijftig werd.

In 2004 vierde toenmalig koningin Beatrix met haar familie Koninginnedag in het Groningse Warffum en de stad Groningen. In 1990 bezochten zij de feesten eveneens in de provincie Groningen: in Haren en Loppersum. Het huidige koningspaar bracht in mei 2013 voor het eerst een bezoek aan de stad.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden