Clicky


Zundert blijft beheerder camping Fort Oranje

Zundert blijft beheerder camping Fort Oranje
14-09-2017 16:13 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - De gemeente Zundert blijft beheerder van camping Fort Oranje in Rijsbergen en mag doorgaan met de verwijdering van ongeveer zevenhonderd stacaravans. De rechter in Breda heeft dat donderdag bepaald in een kort geding dat was aangespannen door campingeigenaar Cees Engel.

De vraag of het beheer van de beruchte camping terecht is overgenomen kon door de civiele rechter niet worden beantwoord ,omdat die voor de bestuursrechter is, aldus de uitspraak. De gemeente mag doorgaan met de verwijdering van de stacaravans om te voorkomen dat er nieuwe bewoners in komen. Beschuldigingen van de campingeigenaar dat de gemeente enorme schade veroorzaakt met de verplaatsing en opslag van de stacaravans zijn volgens de rechter niet onderbouwd.

De gemeente nam eind juni het beheer van de camping over. Zundert wil de camping saneren omdat er veel criminaliteit is, veel van de bewoners in een erbarmelijke situatie leven en de honderden caravans in slechte staat zijn.

Burgemeester Leny Poppe-de Looff van Zundert is tevreden over de uitspraak. "Dit betekent dat we verder kunnen op de ingeslagen weg. Deze uitspraak voorkomt dat er opnieuw onrust kan ontstaan en bevestigt dat de gemeente kan optreden. Daarmee is deze uitspraak ook van groot belang voor andere gemeenten die met een vergelijkbare problematiek kampen.''

Op 31 juli is een begin gemaakt met de ontruiming van de Brabantse probleemcamping. Het eerste veld werd toen leeggemaakt. De gemeente Zundert wil op 6 december het laatste van in totaal elf velden ontruimen.

Ook een groep bewoners procedeert tegen de verwijdering van stacaravans. De Raad van State zal hun zaak behandelen.