Clicky


Brand verwerkingsbedrijf Rendac Son uit

Brand verwerkingsbedrijf Rendac Son uit
13-09-2017 21:20 | Binnenland | auteur ANP

SON EN BREUGEL - De brand in een gebouw van Rendac, een verwerkingsbedrijf van kadavers en dierlijk restafval, in het Brabantse dorp Son is uit. De brandweer heeft het pand weer overgedragen aan het bedrijf en is vertrokken.

De brandweer is uiteindelijk ruim acht uur bezig geweest bij het pand, waar rond het middaguur door nog onbekende oorzaak brand uitbrak. De oorspronkelijke brand was volgens een woordvoerder van de brandweer al snel uit, maar er was veel hitte vrijgekomen die zich door het gebouw verspreidde.

Om te voorkomen dat het vuur weer op zou laaien moesten daarom veel muren en een stuk dakbedekking worden opengebroken. "Op het dak heeft het ook nog even gebrand’’, aldus de woordvoerder. Uiteindelijk ging de laatste eenheid van de brandweer om 20.30 uur weg.

De structuur van het gebouw is helemaal behouden gebleven "Aan de buitenkant zou je niet zeggen dat daar een brand heeft gewoed. Maar ik heb wel begrepen dat er behoorlijke schade is.’’

De brandweer heeft met Rendac afgesproken dat het bedrijf nachtbewaking inzet om eventuele broeiplekken zo snel mogelijk te ontdekken.