Clicky


Luchthavens in heel Europa fors drukker

Luchthavens in heel Europa fors drukker
13-09-2017 13:43 | Algemeen | auteur ANP

BRUSSEL - Niet alleen Schiphol heeft een zeer drukke zomer achter de rug, ook op andere Europese luchthavens is het vliegverkeer sterk toegenomen. Dat blijkt uit passagiersstatistieken van brancheorganisatie ACI Europe over de belangrijke vakantiemaand juli.

De bij ACI aangesloten vliegvelden zagen het aantal reizigers met bijna 10 procent toenemen. Dat is volgens de organisatie in lijn met de sterke groei in voorgaande maanden. Van de vijf grootste luchthavens in Europa liet Istanbul-Atatürk veruit de sterkste groei zien: 17,6 procent. Dat komt mede doordat Turkije in juli vorig jaar werd opgeschrikt door een mislukte couppoging.

Van de overige vier grootmachten liet Schiphol de sterkste groei zien (5,6 procent), gevolgd door Parijs-Charles de Gaulle (5,4 procent) en Frankfurt (4,4 procent). Op Londen-Heathrow, dat al lange tijd geen ruimte meer heeft om extra vluchten te ontvangen, bleef de passagiersgroei beperkt tot 1,1 procent.

De Europese luchtvaartbranche profiteert volgens ACI van de aanhoudende economische groei, met name in de eurolanden. Die vertaalt zich ook in een flinke groei (ruim 10 procent) van de hoeveelheid vracht die luchthavens te verwerken kregen. Het aantal starts en landingen nam met ruim 5 procent toe, de sterkste groei in jaren.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)