Clicky


Schers Transporten Beringe failliet

Schers Transporten Beringe failliet
13-09-2017 11:06 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

BERINGE - [Update 12:06 uur] Voor de rechtbank van Limburg is op dinsdag 12 september Schers Transporten Beringe (S.T.B.) failliet verklaard.

De oorzaak voor het faillissement ligt, volgens de curator mr Lamers, in het feit dat het bedrijf twee grote klanten is kwijtgeraakt. Daarnaast gingen twee debiteuren failliet. Het bedrijf heeft nog steeds last van deze oude schulden.

Bij het bedrijf werken tussen de 14 en 16 chauffeur, meldt de curator woensdagochtend aan de redactie van Transport Online.

"Het bedrijf werkt op dit moment door. We bekijken per week of dit nog verantwoord is. We bekijken de mogelijkheden voor een doorstart. Het bedrijf heeft goede klanten en er worden momenteel gesprekken gevoerd", aldus de curator.

Schers Transporten Beringe, afgekort S.T.B. bestaat sinds 1 mei 1992. De oprichter/directeur Louis Schers en zijn echtgenote Willie, namen in 1992 de transportonderneming over van Louis vroegere baas. Het wagenpark bestond bij aanvang uit drie combinaties, een kipper, een vrachtwagen met aanhangwagen en een trekker met oplegger, inmiddels uitgebouwd naar dertien trekkers, 23 trailers, een VW Transporter met  aanhangwagen, een verlengde en verhoogde VW-LT en een Passat Stationcar, de laatste drie voor speciaal sneldienst transport. Inmiddels is ook zoon Bart Schers in de directie opgenomen.