Clicky


Nooteboom Trading levert Schwarzmüller kippers aan Buuron Transport en Grondwerken

Nooteboom Trading levert Schwarzmüller kippers aan Buuron Transport en Grondwerken
12-09-2017 17:23 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ROOSENDAAL - Het jaar 1953 is voor velen bekend als het jaar van de watersnoodramp waardoor Nederland werd getroffen. Voor de firma Buuron uit Roosendaal is dit het jaar dat het bedrijf is opgericht. Het in opdracht aan- en afvoeren van grond en grondstoffen voor de aanleg van diverse infrastructuur is één van de hoofdactiviteiten.

Daarnaast is het bedrijf onder andere ook werkzaam op het gebied van asfaltvervoer en het assisteren bij calamiteiten op de weg, zoals bij verkeersongevallen of gestrande vrachtwagens. En of dat nog niet genoeg is levert Buuron ook nog zand en handelt men in wegenbouwmaterialen.

Toen men in het voorjaar van 2017 vernam dat Nooteboom Trading uit Zeewolde importeur van Schwarzmüller voor Nederland was, werd het contact snel gelegd. De directie van Buuron had tijdens een bezoek aan de Bauma in 2016 al kennis gemaakt met de kippers van dit Oostenrijkse merk. Tijdens dit bezoek was men in de gelegenheid om alle merken goed met elkaar te vergelijken en men was direct zeer gecharmeerd van de kwaliteit, sterkte en hoge kiep- en rijstabiliteit van de Schwarzmüller kipper.

De 3-assige stalen kipper is uitgevoerd met een bak die volledig uit Hardox bestaat en is in de fabriek in bedrijfskleur gespoten.Ook zijn de kippers uitgevoerd met een 250 bar Hyva cilinder en 18 t schoteldruk De kippers zijn nagenoeg identiek uitgevoerd, echter die voor opdrachtgever Sando Puinrecycling uit Breda, heeft als extra een hydraulische klep en is gespoten in de huiskleuren.