Ladingdiefstal uit rijdende vrachtwagen in Opsporing Verzocht

Ladingdiefstal uit rijdende vrachtwagen in Opsporing Verzocht
11-09-2017 18:45 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

DRIEBERGEN - Morgen, dinsdag 12 september, besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de ladingdiefstal uit een rijdende vrachtwagen die op maandag 24 juli op de A73 tussen Boxmeer en Horst plaatsvond. Tussen 23.30 en 24.00 uur, wisten de dieven een grote partij iPhones uit de vrachtwagen te stelen.

De daders benaderden de vrachtwagen van achteren met een geprepareerde bestelbus. Al rijdend werd het slot van de vrachtwagen opengebroken en de deur geopend. Vervolgens klom één van de verdachten in de vrachtwagen en gaf een grote partij iPhones over naar het bestelbusje. In Opsporing Verzocht zal een animatie te zien zijn van de manier waarop de ladingdieven de diefstal hebben gepleegd. Mogelijk zijn er getuigen van de diefstal op de A73 vandaar dat de hulp van het Opsporingsprogramma wordt ingeroepen. 

Aanhoudingen

Op zaterdag 31 juli heeft de politie op een vakantiepark op de Veluwe vijf Roemeense mannen aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van de diefstal. Ook de iPhones ter waarde van een half miljoen euro zijn bij de mannen aangetroffen en in beslag genomen.

De uitzending is te zien op dinsdagavond 12 september op NPO 1 en begint rond 20.30 uur. De volgende dag, woensdag 13 september, is de herhaling te zien op NPO 2 omstreeks 14.00 uur.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden