Transport Online - Fors meer passagiers voor Lufthansa

Fors meer passagiers voor Lufthansa

Fors meer passagiers voor Lufthansa
11-09-2017 16:36 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

FRANKFURT - Luchtvaartgroep Lufthansa heeft in de vakantiemaand augustus ruim 12,5 miljoen passagiers vervoerd. Dat is dik 17 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Daarmee groeide het Duitse concern harder dan concurrenten als Ryanair, easyJet en Air France-KLM.

De toename komt voor een flink deel voor rekening van prijsvechter Eurowings. Daar is het vluchtaanbod dit jaar een stuk groter, vooral dankzij een leaseovereenkomst voor enkele tientallen vliegtuigen plus bemanning van het inmiddels failliete Air Berlin.

Lufthansa laat verder weten dat de prijzen ook in augustus hoger lagen dan een jaar eerder. De vliegtuigen zaten bovendien voller dan in augustus 2016. Gemiddeld was 85,8 procent van de stoelen aan boord bezet, een verbetering van 1,2 procentpunt.

Het Duitse luchtvaartconcern hoopt nog meer vliegtuigen, personeel en routes te kunnen overnemen van Air Berlin. Dat bedrijf viel onlangs om nadat grootaandeelhouder Etihad had laten weten niet langer op te zullen draaien voor de aanhoudende verliezen.

Met behulp van overheidssteun vliegt Air Berlin nog altijd door, terwijl achter de schermen wordt gewerkt aan een verkoop van gezonde onderdelen. Wel komen steeds meer routes te vervallen. Zo schrapt het bedrijf vanaf 25 september alle vluchten tussen Düsseldorf en Caribische bestemmingen, waaronder ook Curaçao.

Uiterlijk deze week moeten geïnteresseerde partijen met biedingen komen op (delen van) Air Berlin.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen