Clicky


 


Zondag extra passagierstoestel naar Curaçao

Zondag extra passagierstoestel naar Curaçao
10-09-2017 17:29 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Om passagiers op te halen die door het orkaangeweld zijn gestrand op Sint-Maarten stuurt de KLM zondagavond een extra passagierstoestel. De Boeing 747 met vluchtnummer KL737 moet om 18.00 uur vertrekken vanaf Schiphol.

Het toestel vliegt naar Curaçao omdat het nog niet mogelijk is op Sint Maarten te landen. De mensen worden eerst met militaire vliegtuigen van Sint-Maarten naar Curaçao gebracht. Wie een KLM-ticket heeft, kan maandagavond (lokale tijd) met de extra vlucht (KL738) terug naar Amsterdam.

"Afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende dagen zal KLM indien nodig meer extra vluchten inzetten'', aldus een woordvoerder. "Zolang het vliegveld van Sint-Maarten nog niet open is voor commerciële passagiersvliegtuigen wordt op Curaçao gevlogen.''

Dat KLM een extra vliegtuig naar Curaçao stuurt lijkt logisch en eenvoudig, maar er komt wel het een en ander bij kijken. "Het is een operationele kwestie. Het vraagt nogal wat kunst- en vliegwerk, energie en moeite om een vliegtuig voor onze passagiers vrij te spelen'', zegt een woordvoerster desgevraagd.

"We moeten natuurlijk piloten beschikbaar hebben en cabinepersoneel. Het is altijd duur om een toestel aan de grond te laten staan, dat speelt ook mee.'' Het verklaart waarom het moeilijk is om een toestel beschikbaar te krijgen: als ze niet in onderhoud zijn, moeten vliegtuigen vliegen, volgens een strak schema.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats