Clicky

 
Transport Online - Massaal in de file tijdens eerste herfstspits

Massaal in de file tijdens eerste herfstspits

Massaal in de file tijdens eerste herfstspits
08-09-2017 19:42 | Weer en Verkeer | auteur ANP

LIJNDEN - De eerste spits met herfstachtig weer is direct ook de drukste vrijdagmiddag op de weg van dit jaar, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). In de namiddag stond op de snelwegen ruim 300 kilometer file. "Dit jaar zagen we vrijdagmiddag nog niet eerder zo veel drukte.''

De lange files zijn het gevolg van flinke regenval. Ook gebeurden relatief veel aanrijdingen: de VID telde er sinds het middaguur 108, veel meer dan op een doorsneevrijdagmiddag. "Ter vergelijking: vorige week waren dat er in hetzelfde tijdvak slechts 43.'' Veel van die aanrijdingen gebeurden door aquaplaning, gladheid door water op de weg.

Automobilisten tussen West-Brabant en de grote rivieren kregen volgens de VID de langste files te verduren.

Rond Dordrecht kwam het verkeer hopeloos vast te staan op de A16, meldde de ANWB. Die telde in totaal 530 kilometer file, N-wegen inbegrepen. "Dat is ongeveer twee keer zoveel als normaal op vrijdag'', licht een woordvoerder toe.

Doordat bij Hendrik-Ido-Ambacht iemand onwel was geworden en medische hulp nodig had, kwam het verkeer richting Rotterdam daar nog erger vast te staan. Later was ook nog de Botlektunnel enige tijd gesloten door een storing, waardoor het verkeer op de A15 ten zuiden van Rotterdam vastliep.

De laatste files bleven lang staan. Rond 19.15 uur turfde de VID nog altijd 60 kilometer file en dat is "uitzonderlijk voor een vrijdagavond''.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden