Clicky


Duiker omgekomen bij wekzaamheden aan sluizencomplex Driel

Duiker omgekomen bij wekzaamheden aan sluizencomplex Driel
08-09-2017 14:07 | Algemeen | auteur ANP

DRIEL - Een duiker die aan het werk was bij het sluizencomplex in de Nederrijn bij Driel (Gelderland), is vrijdag overleden nadat hij ruim een uur onder water vastgezeten. De hulpdiensten hebben hem nog gereanimeerd, maar tevergeefs, aldus de brandweer. Het slachtoffer is een 34-jarige man uit Gemert-Bakel.

De hulpdiensten rukten massaal uit toen het contact met de duiker onder water verdween. Er is meer dan een uur naar hem gezocht. Een traumahelikopter landde in een naburig weiland. Om de duiker te bevrijden moest een schuif in de sluis even omhoog, aldus Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat is bezig met de renovatie van het sluizencomplex, dat ook wel 'de kraan van Nederland' heet. Bij Driel wordt het rivierwater over Nederrijn, Lek en IJssel verdeeld. Ook het IJsselmeer krijgt water vanuit Driel.

Omdat de dienst net is gestart met het vervangen van schuiven in de sluis, moet er ook onder water worden gewerkt. Hoe de duiker bekneld kon raken is nog niet bekend. De Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie) stelt een onderzoek in.