Hoge boete voor gemanipuleerde Poolse vrachtwagen

Hoge boete voor gemanipuleerde Poolse vrachtwagen
08-09-2017 11:31 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KOLDING - Deze zomer ontving de Deense politie een melding van een Deense vrachtwagenchauffeur dat hij een nogal opvallende Poolse vrachtwagen had zien rijden die veel sneller reed dan de toegstande 89 km/u waar de snelheidsbegrenzer op afgesteld zou moeten zijn.

De politie onderzocht de zaak en ontdekte dat het voertuig al bekend was bij de politie.

Op 5 september zag de politie de vrachtwagen opnieuw rijden en stopte de vrachtwagen voor een controle. Zelfs voor de controle, toen de politie achter de vrachtwagen reed, was er geen twijfel over dat de vrachtwagen harder reed dan 89 km per uur.

Bij het controleren van het voertuig werd apparatuur gevonden om de begrenzer uit te schakelen en ook de tachograaf werd gemanipuleerd. Daarnaast vond de politie een illegaal mes gemonteerd onder de bestuurdersstoel en een radar detector die niet in Denemarken is toegestaan.

Tegen het transportbedrijf loopt een onderzoek en de politie kon nog geen exact boetebedrag geven voor de overtredingen maar het bedrijf moet in elk geval 250.000 Deense Kronen, wat gelijk staat aan ongeveer 33.600 euro, betalen om de vrachtwagen weer terug te krijgen.

De chauffeur van de vrachtwagen was een 66-jarige inwoner van Polen. In 2014 kreeg de chauffeur een boete voor soortgelijke overtredingen en een rijverbod van zes maanden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden