Clicky

 
Transport Online - 'Nieuw kabinet telt zestien ministers'

'Nieuw kabinet telt zestien ministers'

'Nieuw kabinet telt zestien ministers'
07-09-2017 09:49 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet waar VVD, CDA, D66 en ChristenUnie aan werken gaat waarschijnlijk zestien ministers tellen. VVD zou naast de minister-president vijf ministers mogen leveren, CDA en D66 ieder vier en 'junior partner' CU twee, bevestigen ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf. Nu zijn er dertien ministers.

Welke portefeuilles erbij komen is nog onduidelijk. D66 ziet graag een extra ministerie voor Klimaat en het CDA bepleit de terugkeer van een minister van Landbouw. CDA en ChristenUnie maakten zich eerder sterk voor een minister van Familiezaken of Jeugd en Gezin.

Een van de ingewikkeldste puzzels is de toekomst van het reuzendepartement van Veiligheid en Justitie. D66 en ChristenUnie zien dat liever opgesplitst, maar VVD en CDA willen tot dusver politie en justitie graag in één hand houden. Mogelijk wordt immigratie en asiel bij V&J weggehaald. Voor die portefeuille zou een zelfstandige minister kunnen worden aangesteld, die dan ook integratie van Sociale Zaken zou kunnen overnemen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions