Transport Online - FrieslandCampina gestart met bouw duurzaam distributiecentrum in Meppel

FrieslandCampina gestart met bouw duurzaam distributiecentrum in Meppel

FrieslandCampina gestart met bouw duurzaam distributiecentrum in Meppel
07-09-2017 09:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MEPPEL - Op woensdag 6 september is met het slaan van de eerste paal officieel een begin gemaakt met de bouwwerkzaamheden van het nieuwe distributiecentrum voor zuivelonderneming FrieslandCampina in Meppel. De handeling werd verricht door Burgemeester Korteland van de gemeente Meppel, Algemeen Directeur Marcel van Berlo van District54 Vastgoed en Corporate Director Real Estate Gerard Menting van FrieslandCampina.

Op het industrieterrein Meppel Noord II in Meppel verrijst de komende maanden een nieuw duurzaam distributiecentrum van 31.000 m². Het distributiecentrum wordt gebruikt voor opslag en overslag van zuivelproducten van FrieslandCampina bestemd voor de exportmarkten en gaat ruimte bieden aan 45.000 palletplaatsen. Het distributiecentrum biedt aan circa 35 medewerkers werkgelegenheid en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van voedselveiligheid en brandveiligheid.

FrieslandCampina gaat in het distributiecentrum de opslag en overslag van zuivelproducten van zijn productielocaties in Beilen en Meppel verzorgen, activiteiten die nu nog verspreid plaatsvinden over vier magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam. Tot de nieuwbouw in Meppel is besloten na een periode van intensief overleg tussen FrieslandCampina, de Gemeente Meppel en District54 Vastgoed. FrieslandCampina gaat de nieuwbouw na realisatie huren.

Duurzame ontwikkeling

Naast een jaarlijkse efficiencybesparing wordt een forse reductie van 1,5 miljoen transport kilometers gerealiseerd, hetgeen neerkomt op een reductie van CO2-uitstoot van 648.000 kg. De nieuwbouw wordt BREEAM ‘very good’ gecertificeerd, hetgeen betekent dat de bouw op een duurzame manier en met duurzame materialen plaatsvindt. BREEAM-certificering is wereldwijd het belangrijkste en meest toegepaste duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen. Daarbij wordt gekeken naar management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik, ecologie en milieu.

Bedrijventerrein Noord II

Het bedrijventerein Noord II heeft veel groen en water en geeft ondernemers ruimte om te ondernemen. Bedrijventerrein Noord II is direct ontsloten via op- en afrit Meppel-Noord. Meppel ligt met knooppunt Lankhorst aan de snelwegen A32 en A28. Amsterdam en Groningen zijn snel bereikbaar en ook Duitsland en Scandinavië.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions