Clicky


Verkoop elektrische auto's trekt verder aan

Verkoop elektrische auto's trekt verder aan
07-09-2017 09:24 | Binnenland | auteur ANP

BRUSSEL - De verkoop van volledig elektrisch aangedreven auto's in Nederland zat in het tweede kwartaal van dit jaar stevig in lift. Ten opzichte van een jaar eerder steeg de verkoop met 168 procent, zo blijkt uit verkoopcijfers die de Europese brancheorganisatie ACEA publiceerde. Ook binnen de gehele Europese Unie (EU) was er sprake van een stevige stijging.

In Nederland werden van april tot en met juni 2094 nieuwe volledig elektrisch aangedreven auto's verkocht. Een jaar eerder waren dat er 781. Binnen de EU werd in het tweede kwartaal een groeispurt gemeten van bijna 50 procent tot 22.047 auto's. Voor zowel Nederland als de EU geldt dat verkopen in het tweede kwartaal achterbleven bij die van het eerste kwartaal.

Waar verkoop van elektrische auto's in de lift zit, stagneert de verkoop van hybride auto's met een stekker. Daar werden er in Nederland nog maar 267 van verkocht, wat op jaarbasis een daling met bijna 84 procent betekende. In Europa zijn hybride auto's met stekker nog wel populair, gelet op de stijging met 42 procent tot 26.731 auto's.