Clicky


Asociale bestuurder met bestelbus van de weg gehaald

Asociale bestuurder met bestelbus van de weg gehaald
06-09-2017 10:18 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

VEENDAM - Agenten van een videowagen hebben dinsdag een asociale bestuurder van een bestelbus van de weg gehaald.

Tijdens de surveillance met de videowagen reden de agenten op de A7 ter hoogte van Westerbroek, toen we werden ingehaald door een bestelbus die tussen de 170 en 180 km/h reed. Terhoogte van Hoogezand lukte het de agenten een snelheidsmeting te doen, die uitkwam op 178 kilomtere per uur. Hiervóór had de bestelbus al een auto rechts ingehaald.

Bij nadering van de afrit naar de N33 haalde de bestelbus een aantal voertuigen in die al op die afrit reden, om hierna zelf op het laatste moment via het witte puntstuk vlak voor een vrachtwagen de afrit te nemen. Vervolgens op de N33 ging het gas er weer op. De gemiddelde snelheid werd daar gemeten op 161 km/h (gec.). Daar waar 100 kilometer per uur toegestaan.

Bij Veendam is de bestuurder van de bestelbus staande gehouden, waarna het rijbewijs van de 43-jarige man uit Groningen is ingevorderd.
Met twee processen-verbaal op zak en met de wetenschap dat hij binnenkort door het CBR wordt opgeroepen voor een Educatieve Maatregel Gedrag, kon de man zich laten ophalen, meldt de politie.