Transport Online - Boskalis verwerft voor 50 miljoen dollar aan transportcontracten

Boskalis verwerft voor 50 miljoen dollar aan transportcontracten

Boskalis verwerft voor 50 miljoen dollar aan transportcontracten
06-09-2017 09:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft onlangs een aantal maritieme transportcontracten verworven met een totale contractwaarde van circa 50 miljoen dollar.

Dockwise, een dochteronderneming van Boskalis, verwierf een contract van Husky Oil Operations Ltd. voor het transporteren van de topside voor het West White Rose-project van de Amerikaanse staat Texas naar Newfoundland en Labrador in Canada. Het contract omvat de engineering, voorbereiding en uitvoering van het laden, transporteren en lossen van de topside. De topside wordt op een grote bak geschoven, die op zijn beurt weer op het halfafzinkbare zware-ladingschip de Dockwise Vanguard zal worden geladen voor vervoer naar Newfoundland en Labrador. Het transport vindt naar verwachting in 2021 plaats.

Dockwise verkreeg daarnaast een contract van Lamprell Energy Ltd. voor het transporteren van 36 jackets van de bouwwerf in Jebel Ali in de Verenigde Arabische Emiraten naar Vlissingen. De jackets zullen dienen als funderingen voor het East Anglia offshore windpark dat in de Noordzee zal worden gerealiseerd. Voor dit contract zullen twee halfafzinkbare zware-ladingschepen worden ingezet.

Tevens verwierf Dockwise een contract van Heerema Marine Contractors voor het transporteren van het halfafzinkbare kraanschip Hermod. De Hermod wordt in de haven van Rotterdam op de Dockwise Vanguard geladen en vervolgens naar Zhoushan in China vervoerd. Na het lossen zal de Hermod worden ontmanteld en gerecycled op de werf van Zhoushan Changhong International Ship Recycling. Het laden zal de komende dagen plaatsvinden en het schip vertrekt naar verwachting kort daarna.

Tot slot heeft Dockwise in partnerschap met de Amerikaanse onderneming Patriot Shipping een contract verworven van het Military Sealift Command, een onderdeel van de Amerikaanse marine, voor het transporteren van de torpedobootjager USS Fitzgerald. De USS Fitzgerald zal voor de Japanse kust bij Yokosuka op het halfafzinkbare zware-ladingschip Transshelf worden geladen en naar de Amerikaanse havenstad Pascagoula aan de Golf van Mexico worden vervoerd. De jager liep schade op na een aanvaring met een containerschip op 17 juni jongstleden. Het transport zal in het vierde kwartaal van 2017 plaatsvinden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions