Transport Online - Docenten basisscholen staken op 5 oktober

Docenten basisscholen staken op 5 oktober

Docenten basisscholen staken op 5 oktober
06-09-2017 00:19 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Leraren in het basisonderwijs leggen op 5 oktober het werk neer. Dat meldt vakbond CNV Onderwijs. "Ik roep onze leden in het primair onderwijs op om te gaan staken op 5 oktober", zegt Loek Schueler, voorzitter van CNV Onderwijs:

"De politiek moet nu echt over de brug komen, we willen een eerlijk salaris en minder werkdruk in het primair onderwijs. De vage toezeggingen waar de politiek tot nu toe mee komt zijn onvoldoende voor structureel beter onderwijs."

De vakbond maakt, samen met AOb, AVS, FvOv, FNV, de PO-raad en POinactie, deel uit van het PO-front. Het front organiseert een manifestatie op 5 oktober in het Zuiderpark in Den Haag.

Het PO-front wil een structureel bedrag van 900 miljoen euro voor salaris en 500 miljoen voor het verminderen van werkdruk.

De afgelopen weken werden bedragen als ‘270 miljoen euro’ en ‘een substantieel bedrag’ genoemd in Den Haag. Schueler: "Dat eerste bedrag is natuurlijk veel te weinig en de tweede toezeggingen is veel te vaag."

Een grote meerderheid van de schoolbesturen in het primair onderwijs steunt het doel van de lerarenacties en heeft begrip voor een staking. Dat blijkt uit een peiling van de PO-raad onder de schoolbesturen in het primair onderwijs, die door zo’n driehonderd schoolbesturen is ingevuld. De PO-raad steunt de aangekondigde staking van de leraren op 5 oktober. De PO-raad informeert de schoolbesturen nader over de juridische aspecten van de staking.

De PO-raad roept schoolbesturen op om medewerkers die deel willen nemen aan de staking op 5 oktober te steunen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions