Clicky

 IKEA wil goede en eerlijke arbeidsomstandigheden voor chauffeurs

IKEA wil goede en eerlijke arbeidsomstandigheden voor chauffeurs
05-09-2017 11:22 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ÄLMHULT - IKEA Transport zegt te geloven in goede en eerlijke arbeidsomstandigheden voor alle chauffeurs die IKEA producten vervoeren. Daarom wil IKEA nu de volgende stap nemen om dit te bewerkstelligen middels een nieuw Subcontracting Chain Management Programma, speciaal voor onderaannemers en vervoersondernemingen die in het uitbestede transport actief zijn.

"De transportsector, voornamelijk in de EU, heeft de afgelopen tien jaar structurele veranderingen doorgevoerd. De concurrentie is toegenomen en subcontracting en complexe grensoverschrijdende ketens zijn normaal geworden. Er is een trend van uitbesteding van transport naar Oost-Europese sub-carriers en de EU-wetgeving daaromtrent is niet altijd even duidelijk", aldus een woordvoerder van IKEA.

IKEA heeft in 2005 met zijn leveranciers een gedraghscode gelanceerd, IWAY. IKEA Transport probeert, volgens eigen zeggen, voortdurend de situatie te verbeteren en goede en eerlijke arbeidsvoorwaarden te waarborgen voor chauffeurs die voor IKEA goederen vervoeren.

IKEA Transport is van mening dat elke chauffeur het recht heet op goede en eerlijke arbeidsvoorwaarden. Tegelijkertijd erkennen zij dat er uitdagingen liggen in de transportsector die IKEA Transport zelf niet kan oplossen. Wel heeft IKEA de overtuiging dat zij de arbeidsomstandigheden positief kunnen beïnvloeden.

Vanaf 1 september zal IKEA Transport een nieuw onderaannemingsketenbeheerprogramma (SCCM) lanceren waarin minimumnormen zullen worden gehanteerd voor vervoerders die via uitbesteding transporten uitvoeren voor IKEA.

SCCM bbevat minimum eisen die gebaseerd zijn op de al bestaande IWAY-normen. SSCM is vanaf 1 september eerst uitgerold onder een aantal Europese vervoerders die grote hoeveelheden internationaal transport voor IKEA uitvoeren. 

Het SCCM programma zal vanaf 2018 ook gelanceerd worden voor de rest van de Europese vervoerders, meldt IKEA.

Daarnaast heeft IKEA Transport recentelijk een gesprek gehad met een aantal ITF-leden en zijn in dialoog gegaan over hoe ze kunnen samenwerken op het gebied van het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de transportsector.

IKEA voegt tot slot nog toe dat hoewel de chauffeurs die IKEA-goederen vervoeren niet bij IKEA Transport werkzaam zijn IKEA het wel van groot belang vindt dat zij genieten van eerlijke en goede arbeidsomstandigheden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions