Transport Online - Ruim 20.000 euro boete voor frauderende Duitse vrachtwagenchauffeur

Ruim 20.000 euro boete voor frauderende Duitse vrachtwagenchauffeur

Ruim 20.000 euro boete voor frauderende Duitse vrachtwagenchauffeur
05-09-2017 10:56 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

PADBORG - De Deense politie heeft op 30 en 31 augustus een controle uitgevoerd op vrachtverkeer. De controles werden gehouden op de E45 bij de parkeerplaats Ustrup nabij het douanegebied van padborg.

Bij Ustrup kreeg een 37-jarige Roemeense chauffeur een boete van 9.546 euro vanwege schending van de rij- en rusttijden en enkele defecten aan de vrachtwagen. De vrachtwagen werd voor een dag aan de ketting gelegd tot de Roemeense chauffeur de boete contant had voldaan.

Een 49-jarige Duitse chauffeur kreeg een boete van ruim 20.000 euro vanwege het rijden op de bestuurderskaart van iemand anders. Tijdens de controle bleek dat de man al langere tijd een tweede bestuurderskaart gebruikte wanneer zijn eigen rijtijd erop zat.

De chauffeur wist de boete binnen enkele uren te betalen waarna de chauffeur zijn reis, na zijn wettelijke rust, mocht vervolgen.

Tijdens de controle werden in totaal zes vrachtwagens en twee opleggers een rijverbod opgelegd vanwege slechte remmen. In vier gevallen werden de regel;s voor het vervoer van gevaarlijekm stoffen overtreden. Daarnaast waren er vijf buitenlandse vrachtwagens waarin het AdBlue systeem werd gemanipuleerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,568

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen