Clicky


Tot 21 jaar geëist voor moord op Yvon Pfaff

Tot 21 jaar geëist voor moord op Yvon Pfaff
04-09-2017 17:46 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - Tegen vijf verdachten van de moord op de 49-jarige Yvon Pfaff uit Ochten zijn in hoger beroep opnieuw hoge straffen geëist. Het verbrande lichaam van het slachtoffer werd in juni 2014 in een auto in Sint-Michielsgestel gevonden. Hij was door de vrouwelijke verdachte naar een vakantiehuisje gelokt, waarna hij met een vuurwapen werd omgebracht. Zijn lichaam stopten ze in een auto die ze in brand staken. De reden voor de moord is nooit duidelijk geworden.

Vier mannen en de vrouw hoorden de aanklager voor het gerechtshof in Den Bosch straffen eisen van 21 jaar (twee maal), 19, 15 en 13 jaar. De hoofdverdachten waren eerder door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot dezelfde straffen zoals nu geëist zijn. Twee andere verdachten kregen toen 8 en 6 jaar opgelegd, maar de advocaat-generaal eiste maandag tegen hen 15 en 13 jaar gevangenisstraf. De hoogste strafeisen zijn voor de veronderstelde schutter en voor de opdrachtgever.

De vrouwelijke verdachte heeft gezegd dat ze "lokaas'' was. Ze had Pfaff wijs gemaakt dat ze een relatie met hem wilde. De advocaat-generaal zei dat het slachtoffer hoopte op een lang en gelukkig leven met haar, maar hij werd vermoord. "Het was geen sprookje, geen film, maar keiharde werkelijkheid. Hij moet de laatste ogenblikken van zijn leven in ware doodsangst hebben verkeerd. Werkelijk uit niets kon hij afleiden wat hem te wachten stond.''

In het onderzoek deden undercoveragenten zich voor als de Italiaanse maffia, waar een van de verdachten ook van zou zijn. Dat werkte en leverde veel details op over de moord.

Uitspraak waarschijnlijk over twee weken.