Clicky

 
Transport Online - VS vragen sterkst mogelijke reactie op N-Korea

VS vragen sterkst mogelijke reactie op N-Korea

VS vragen sterkst mogelijke reactie op N-Korea
04-09-2017 17:31 | Buitenland | auteur ANP/RTR

NEW YORK - De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties (VN) Nikki Haley vindt dat het tijd is voor de VN-Veiligheidsraad om ,,de sterkst mogelijke maatregelen'' aan Noord-Korea op te leggen na de zesde en grootste nucleaire test door het land. Want "genoeg is genoeg'', zei ze maandag aan het begin van een zitting van de VN-Veiligheidsraad over Noord-Korea.

Haley zei dat de benadering van meer sancties tegen Noord-Korea sinds 2006 door de vijftien leden tellende raad niet heeft gewerkt. Ze beschreef de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un als iemand die ,,bedelt om oorlog''.

"Ondanks onze inspanningen is het nucleaire programma van Noord-Korea meer geavanceerd en gevaarlijker dan ooit'', aldus Haley. "Oorlog is nooit iets wat de Verenigde Staten willen. We willen het niet nu. Maar het geduld van ons land is niet onbeperkt.''

De Verenigde Staten willen deze week een resolutie indienen met een lijst van strengere maatregelen tegen Noord-Korea. De stemming erover zou dan volgende week maandag kunnen plaatsvinden.

Op berichten uit de regio dat Noord-Korea zich voorbereidt op een nieuwe lancering van een langeafstandsraket, zei Haley: "Noord-Korea heeft aan iedereen in de internationale gemeenschap die het land heeft gevraagd te stoppen met testen, een oorvijg uitgedeeld.''

De Russische president Vladimir Poetin riep op tot hervatting van de onderhandelingen in het nucleaire conflict met Noord-Korea. In een telefoongesprek met de Zuid-Koreaanse premier Moon Jae-in, zei Poetin dat politiek-diplomatieke middelen actief moeten worden gebruikt. De nieuwe test van Noord-Korea met een waterstof bom vormt een "ernstige bedreiging voor vrede en veiligheid in de regio".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden