Clicky


Scania lanceert de Scania XT

Scania lanceert de Scania XT [+foto's&video]
04-09-2017 17:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SOEDERTALJE - Vandaag, maandag 4 september rond 18:30 uur, werd door Scania haar nieuwe constructie vrachtwagen onthuld. De nieuwe vrachtwagen speciaal voor de bouw heeft de naam Scania XT gekregen.

Zware uitdagingen vragen om duurzame en krachtige aandrijflijnen. XT-trucks zijn uitgerust met aandrijflijnen van wereldklasse. Ze bieden uitstekende uptime en brandstofefficiëntie, evenals voortreffelijke rijeigenschappen, en zijn geschikt voor iedere toepassing.

Het hart van de XT

Deel uitmaken van een productieketen betekent dat je altijd afhankelijk bent van anderen, net zoals anderen altijd afhankelijk zijn van jou. Dankzij de hoge koppel/pk-verhouding van alle Scania motoren is de XT-serie voorbereid op elke uit te voeren missie. We bieden een uitgebreide reeks motoralternatieven die uiteenlopen van de lichtgewicht 5-cilinder lijnmotor tot de bekende V8, met vermogens van 280 pk tot 730 pk.

Soepel en snel schakelen

Dankzij de verschillende rijprogramma's Normaal, Vermogen, Economy en Off-road kan de Scania Opticruise-versnellingsbak moeiteloos op de zuinigste manier overweg met allerlei bedrijfsactiviteiten. Daarnaast zorgt de nieuwe tussenasrem voor sneller en soepeler schakelen om zowel motorkoppel als rijsnelheid te behouden.



Voor activiteiten waarbij de bestuurder de controle moet hebben voor bepaalde manoeuvres is voorzien in een nieuwe prestatiestap voor Scania Opticruise met de naam Koppeling op aanvraag. Voor deze functie hebben we een koppelingspedaal toegevoegd dat indien nodig gebruikt kan worden (anders werkt het systeem als een normaal automatisch koppelingssysteem).

De Scnia XT wordt geleverd met een G-cabine of P-cabine.