Clicky


H&S en HOYER starten joint venture in Duitsland

H&S en HOYER starten joint venture in Duitsland
04-09-2017 10:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BARNEVELD/HAMBURG - H&S Group en HOYER Group bundelen hun krachten en starten een joint venture als antwoord op de Europese marktontwikkeling van verdere consolidatie, optimalisatie en automatisering in de bulk liquid foodstuff transport sector. H&S Group zal 51 procent van de aandelen verwerven van HOYERs Duitse Foodlog activiteiten, de vloeibare levensmiddelen divisie binnen HOYER Group.

De directies van H&S Group en HOYER Group hebben een joint venture gesloten, die thans ter goedkeuring ligt bij de mededingingsautoriteiten. De bestaande Foodlog activiteiten van HOYER in Duitsland zullen in de joint venture tussen H&S en HOYER worden gebracht, welke per 1 november 2017 actief zal zijn als H&H Foodlog GmbH. De kennis en de assets van HOYER Foodlog en de transportdivisie van H&S Group (H&S Foodtrans), zullen een sterke logistieke dienstverlener creëren met een pan-Europees netwerk. Deze combinatie zal leiden tot verdere logistieke innovatie en de best mogelijke service voor bestaande en toekomstige klanten.

Gezamenlijk zullen H&S Foodtrans en H&H Foodlog gaan behoren tot de top drie logistieke dienstverleners in de Europese markt van de bulk liquid levensmiddelen. Het pan-Europese netwerk omvat 350 medewerkers, 1.600 gespecialiseerde bulk liquid containers, 175 levensmiddelentankwagens, 200 vrachtwagens en een jaarlijkse omzet van € 175 miljoen.

Adwin Verhoeks, voorheen Business Unit Manager H&S Foodtrans in Nederland, zal worden aangesteld als eindverantwoordelijke van H&H Foodlog. Het bedrijf zal gevestigd zijn in Neuss (Duitsland). Buiten Duitsland zullen H&S Foodtrans en HOYERs foodlogdivisie blijven opereren vanuit de bestaande kantoren.

Ubbo Hempenius, CEO van H&S Group, zegt: “We zijn erg blij met deze joint venture. H&H Foodlog zal onze effectiviteit aanzienlijk verhogen, waardoor we dé logistieke partner kunnen zijn voor alle grote Europese klanten.’’

‘‘Wij willen klanten de best mogelijke service bieden. De bundeling van onze krachten stelt ons in staat dit nog beter te doen”, aldus Ortwin Nast, CEO van HOYER Group.

De joint venture zal H&S Group en HOYER Group in staat stellen hun weg te vervolgen richting verdere groei in de bulk liquid foodstuff transportsector, waarin beide bedrijven een lange en succesvolle geschiedenis hebben. Zowel H&S als HOYER zijn familiebedrijven met meer dan 70 jaar ervaring in het transporteren van bulk liquid foodstuff; kwaliteit, innovatie en partnership met klanten staan hierbij centraal.