Trump sluit aanval op Noord-Korea niet uit

Trump sluit aanval op Noord-Korea niet uit
03-09-2017 18:50 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump sluit een aanval op Noord-Korea niet uit. "We zien wel", zei Trump toen hem werd gevraagd naar een eventuele aanval.

Eerder op dag liet Trump via Twitter al doorschemeren dat praten niet helpt. "Ze begrijpen maar één ding!" twitterde hij. De Amerikaanse minister van Defensie Jim Mattis sprak zondagavond over een grote militaire actie als Noord-Korea de Verenigde Staten of een van hun bondgenoten aanvalt. "Washington wil Noord-Korea niet vernietigen, maar we kunnen het wel."

President Trump voerde zondag overleg met onder andere de Japanse premier Shinzo Abe over eventuele maatregelen na de nieuwste kernproef door Pyongyang. Na afloop stelde Abe dat de internationale gemeenschap hardere maatregelen moet nemen. Het was het tweede telefoongesprek dat de politici zondag over Noord-Korea voerden.

Abe belde ook met de Russische president Vladimir Poetin, zo bevestigt een woordvoerder van het Kremlin. Beiden zouden de nucleaire test hebben veroordeeld. Poetin is echter niet van plan om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te bellen. Poetin stelde opnieuw dat de economische en militaire druk op Noord-Korea om het nucleaire programma te stoppen niet werkt. Hij pleit voor een dialoog tussen de verschillende landen en is tegenstander van verdere sancties.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden