Clicky


 


Klaver: zwarte kant wel degelijk in film

Klaver: zwarte kant wel degelijk in film
01-09-2017 23:58 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De veelbesproken documentaire over GroenLinks-leider Jesse Klaver bevat wel degelijk ook ,,mijn slechte kant'', vindt Klaver zelf. De film toont volgens Klaver dan misschien geen politieke uitglijders, maar liet wel zien dat zijn naasten op het tweede plan raakten.

Klaver reageerde in het televisieprogramma Jinek op de kritiek dat de documentaire, die werd geschoten door een campagnemedewerker, Joey Boink, hem zou afschilderen als een heilige. Om de schijn van partijdigheid te vermijden besloot omroep BNNVARA, die de film zou uitzenden, daarvan uiteindelijk af te zien. De producent kocht daarop de rechten op en vertoont de documentaire de komende tijd in filmzalen en theaters.

"Als er iets is wat ik pijnlijk vind en wat mijn slechte kant laat zien is het dat'', verwees Klaver naar een scène waarin hij zijn moeder begroet maar ondertussen met zijn hoofd bij de campagne is. Klavers moeder overleed anderhalve maand later, midden in de kabinetsformatie waarin haar zoon was ondergedompeld.

"Ik heb het veel te veel als vanzelfsprekend gevonden dat ze er is'', zei Klaver. Hij was naar eigen zeggen "altijd maar bezig met dat politieke project''. "Ik had liever dat er tien momenten in hadden gezeten waarin ik een debat voorbereid dat slecht gaat of iets niet goed doe dan dit.''

Documentairemaker Joey Boink, die tijdens de verkiezingscampagne beeldvoerder was voor GroenLinks, vindt dat het in de film vooral wringt als Klavers "grenzeloze ambitie'' in beeld komt. "Dat gaat wel heel ver soms.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats