Transport Online - Cathay Pacific gaat Brussels Airport verbinden met Hongkong

Cathay Pacific gaat Brussels Airport verbinden met Hongkong

Cathay Pacific gaat Brussels Airport verbinden met Hongkong
01-09-2017 11:44 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Vanaf 25 maart 2018 biedt Cathay Pacific non-stop vluchten aan van Hongkong naar Brussels Airport. De luchthaven breidt zo haar Aziatische netwerk uit. Met ook de directe vluchten naar Peking, Tokio, Bangkok, Shanghai en Mumbai wordt de aantrekkelijkheid van de Belgische markt bevestigd. Brussels Airport wordt de 13de directe Europese bestemming in het netwerk van Cathay Pacific.

Als lid van de alliantie Oneworld, zal Cathay Pacific met een Airbus A350 vier vluchten per week uitvoeren vanaf Brussels Airport, op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. Haar vliegtuigen zullen rond 7u 's morgens landen op Brussels Airport en in de vroege namiddag, rond 13u, terugkeren naar Hongkong.

De onderhandelingen met Cathay Pacific zijn meer dan drie jaar geleden gestart en hebben hun eindfase bereikt in de zomer van 2017. De aantrekkelijke Belgische markt en de kwaliteitsvolle infrastructuur van Brussels Airport hebben de Aziatische luchtvaartmaatschappij ervan overtuigd om zich in Brussel te vestigen vanaf 25 maart 2018.

"We zijn verheugd om Cathay Pacific welkom te heten op Brussels Airport. Cathay Pacific is één van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, gekend voor de kwaliteit van haar passagiersservice. Passagiers die vanaf Brussels Airport vertrekken zullen niet alleen van een non-stop service naar Hongkong genieten, maar ze zullen ook gebruik kunnen maken van de talrijke verbindingen met de uitgestrekte regio van Azië en de Stille Oceaan die Cathay Pacific aanbiedt vanaf haar hub in Hongkong. Dit is een belangrijke stap in de creatie van directe verbindingen tussen België en Azië", aldus Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

De CEO van Cathay Pacific, Rupert Hogg, bevestigt: “We kijken ernaar uit om de enige directe vluchten tussen Hongkong en Brussel aan te bieden. Het is een fantastische bestemming, die zowel zaken- als vakantiereizigers aantrekt van over de hele wereld. We hebben een directe verbinding met deze geweldige stad gecreëerd, om aan de vraag van onze consumenten te voldoen, om meer opties en flexibiliteit te voorzien.

Vorig jaar reisden ongeveer 50.000 passagiers tussen Hongkong en België. De directe route naar Hongkong biedt een groot potentieel voor Belgische zakenreizigers, die Hongkong op nummer 1 zetten als meest begeerde bestemming, vanwege de aansluitende verbindingen met China, de Filippijnen, Indonesië, Vietnam, Australië, enz.

Momenteel gaat elf procent van de Belgische export naar Azië en deze trend gaat in stijgende lijn. Om de economische groei van ons land en onze ondernemingen te ondersteunen, wil Brussels Airport elke opportuniteit grijpen om haar netwerk uit te breiden en directe verbindingen tussen België en opkomende landen te creëren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions